FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Questions about Who Has to Report

Why did | receive this survey?

Your business activity has been identified as being covered under the New Jersey Worker and
Community Right to Know Act, based on your North American Industry Classification (NAICS) code.
Certain subcategories under a particular NAICS code may be exempt from Community Right to Know
(CRTK) reporting requirements.  Please see http://www.nj.gov/dep/opppc/rtknaics.pdf for the complete
list of NAICS codes.

My company has been closed for years. Why do you continue to send me surveys?

It is possible that the New Jersey Department of Labor and Workforce Development (DLWD) or
Department of Treasury has not closed your company's accounts due to outstanding payments or failure to
file a closure form. On the Company Info page of the electronic reporting system, for Question C, choose
Out of Business from the drop down menu for the facility Status and contact the New Jersey Department
of Treasury, in writing, at: New Jersey Department of Treasury, Division of Revenue, Client Registration
Section, PO Box 252, Trenton, NJ 08646-0252. Visit their website at http://www.nj.gov/njbgs/ for a full
explanation on ending various business entity types.

My company is out of business. Do | have to complete the survey?
If the business was active at any time during the reporting year, the survey must be completed for the time
frame the business was active. On the Company Info page of the electronic reporting system, for

Question C, choose Out of Business from the drop down menu for the facility Status

If 1 do not have any Environmental Hazardous Substances (EHSs), do | have to complete this
survey?

A facility in a covered NAICS code, even with no EHSs must provide initial notification, in the form of a
CRTK Survey or CRTK Reporting Exemption Form, and send copies to all the designated agencies. You
will not have to submit subsequent surveys provided that your status does not change and you are not
reporting any substances pursuant to Section 312 of the Federal Emergency Planning and Community
Right to Know Act (EPCRA).

My business has more than one location. How many surveys do | need to fill out?

You must complete a survey for each location.

If there are multiple facilities/businesses operating out of the same building and sharing substances,
how many surveys should be submitted?

Each facility should complete a CRTK Survey listing all of the hazardous substances present at the site at
or above the applicable threshold.

General Survey Questions

What are the NAICS codes?


http://www.nj.gov/dep/opppc/rtknaics.pdf
http://www.nj.gov/njbgs/

NAICS stands for North American Industry Classification System and identifies your business activity
using a 6-digit number assigned by DLWD. NAICS replaced the Standard Industrial Classification (SIC)
code system. Please see http://www.nj.gov/dep/opppc/rtknaics.pdf for the complete list of NAICS codes.

I think the NAICS code assigned to my business is wrong. Can it be changed?

The NAICS code was assigned by NJDLWD based on the business activity description. If the
business activity has changed or you feel that the code is inaccurate, you should contact the NJDLWD at
609-777- 2193 to update the code and then contact our office at 609-777-0518 with the new code.

What is the FACID number?

FACID stands for New Jersey Facility Identification number. It is the 11-digit number issued by the
NJDEP CRTK Program.

My facility is not covered by the NJ Worker and Community Right to Know Act; however, we must
complete the survey in order to comply with the federal EPCRA reporting requirements. How do |
answer the questions in Box B on the Company Info page?

« Answer YES to Question 1 and YES to Question 2 if your facility has any NJ CRTK Environmental
Hazardous Substances that meet or exceed a threshold under EPCRA Section 312 for a substance
listed on the NJ CRTK Environmental Hazardous Substance list.

« Answer YES to Question 1 and NO to Question 2 if your facility has any of the NJ CRTK
Environmental Hazardous Substances below applicable EPCRA reporting thresholds, but has other
substances that meet or exceed 10,000 pounds.

« Answer NO to Question 1 and NO to Question 2 if your facility does not have any NJ CRTK
Environmental Hazardous Substances, but has other substances that meet or exceed 10,000 pounds.

The Substance List page must be completed for any substance that meets or exceeds Section 312
thresholds.

Questions about Completing the Substance List page of the Survey

Where do | get Material Safety Data Sheets (MSDSs) for the chemicals and products at my plant?

You can get the MSDSs from your product supplier or directly from the manufacturer. The container
label should have the name and telephone number of the manufacturer.

The MSDS lists the ingredients in the product as trade secret. How do | report these substances on
the survey?

You should try to acquire the identity of the ingredients from the product supplier or manufacturer. If

they are unwilling to reveal the components, keep a record of the correspondence at your site and report
the name of the product and the hazard(s) on the survey.

If | store hazardous substances in a warehouse do | have to complete Part 2 of this survey?

If the warehouse is owned by the facility, any reportable substances from the NJ CRTK Environmental
Hazardous Substance list or under EPCRA Section 312 must be listed if above thresholds. If your


http://www.nj.gov/dep/opppc/rtknaics.pdf

company does not own the warehouse, the owner of the warehouse is responsible for completing the
CRTK Survey if substances are present above EPCRA reporting thresholds. However, if your hazardous
substances are in transit (i.e., they have active shipping papers traveling with the material), they are
exempt from reporting requirements.

Do I have to report the sulfuric acid and/or lead in batteries present at my facility?

If the aggregate amount of lead or sulfuric acid in the batteries in your forklifts, pallet jacks, and your
backup power supply for your computers and/or building meets or exceeds 500 pounds at your facility,
then these substances must be reported on the CRTK Survey. Note: For a facility with an uncovered
NAICS code the threshold for lead is 10,000 pounds. This applies to both industrial and commercial
batteries. The batteries in automobiles and trucks are exempt from reporting.

My company has cleaners and other products that contain toluene. The total weight of the toluene
exceeds the reporting threshold. How do I report the toluene if the products are stored in aerosol
cans, steel drums and plastic jugs?

Because reporting is by container type, you must report the toluene once for every container type in which
it is found. All locations of the toluene for each container type should be listed.

My laboratory contains small quantity samples of every EHS found at my facility. Do | have to
report the samples of each EHS individually?

You only have to report the EHS in the samples if it is present elsewhere at your facility at or above the
reporting threshold. Report all of these samples on one line as “Substance Samples (only if EHS is
reported)” Complete all entries except the Chemical Abstract Service (CAS) number and the United
States Department of Transportation (DOT) number. If all samples are in the same type of container,
enter the code for that container type. If stored in multiple containers, select “Other” from dropdown
menu and enter “OT” in Container Description box. For substance number, enter 3628.

My facility stores ammonia in both anhydrous and aqueous forms. How do | determine if the
reporting threshold is exceeded?

The reportable quantity for anhydrous ammonia is based upon 100% of the anhydrous ammonia. The
reportable quantity for aqgueous ammonia is the ammonia equivalent weight for concentrations of 20% or
greater. That is, only consider solutions/mixtures with concentrations of ammonia that are at or above

20%. For example, do not consider a 15% ammonia solution, but do account for a 25% ammonia
solution. Once you have determined that the solution/mixture must be accounted for, determine whether
you exceed the threshold quantity. In this case, consider only the weight of the ammonia in the
solution/mixture towards the threshold quantity. Example: The threshold quantity for ammonia is 500
pounds. If you have 2,500 pounds or more of a 20% ammonia solution, you have 500 pounds or more of
ammonia in the solution and would have exceeded the threshold quantity.

If 1 am a machine shop, fabricator, or metal distributor and all my facility is doing is cutting metal
into different pieces, how is this reported on the CRTK Survey? | do not do any manufacturing; I
strictly cut the metal(s) into smaller pieces.

If you are in a covered NAICS code you must complete the Company Info page of the survey. If you are
cutting or grinding the metal, and any of the components of the metal are on the NJ CRTK Environmental
Hazardous Substance list, such as copper, nickel, or chromium (common components of steel), and you
are creating any fume and/or dust, you must also complete the Substance List page of the CRTK Survey



if the total quantity of any EHS component of the fume and/or dust equals or exceeds 500 pounds at any
one time. If you are creating a fume and/or dust containing these types of components below 500 pounds,
you must still answer YES to Question 1 in Box B on the Company Info page of the CRTK Survey; in
this case you would answer NO to Question 2 in Box B. If you are cutting or grinding a metal that is not
on the NJ CRTK Environmental Hazardous Substance list, you must list the metal on the Substance List
page of the CRTK Survey per Federal EPCRA reporting requirements ONLY if the weight of fume
and/or dust being produced equals 10,000 pounds or more at any one time. It is not necessary to count
the total amount of solid metal onsite in making a threshold determination; only count the amount of
fume and/or dust being produced. This applies to any type of solid item that undergoes a modification
process, such as cutting and/or grinding.

If you are only stamping metal parts/shapes, regardless of the quantity, you are only required to complete
the Company Info page of the CRTK Survey. You should indicate that you do not use any hazardous
substances. If your company uses any other EHS’s on Table A, you may still have to fill out the
Substance List page for these substances if they are at or above the reportable thresholds.

What if | have a large quantity of a chemical not listed on the NJ CRTK Environmental Hazardous
Substance list?

If you are required to maintain MSDSs for a hazardous substance in accordance with the Occupational
Safety and Health Administration’s (OSHA’s) Hazard Communication Standard, and quantities of this
substance at the facility were at or above 10,000 pounds at any one time, you must list the hazardous
substance on the Substance List page of the survey. This applies regardless of your NAICS code.
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